Свързани новини

07.04.2020 12:54

След като доживях чумата, доживях и края на парламентаризма: Георги Марков - Николай

Видян 3102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не може да пипа възнагражденията на народните представители! Това е краят на парламентаризма!


Това заяви пред Епицентър.бг бившият конституционен съдия,агент на ДС и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков, възмутен от днешния дебат, при който 4 часа депутатите се караха как да намалят заплатите си, стигайки в заигравките с популизма дори до абсурдните предложения да се лишат изобщо от възнаграждения.


В края на краищата депутатите приеха окончателно по време на извънредното положение - народни представители и министри да се откажат от месечните си възнаграждения за времето на извънредното полжение.


Георги Марков декларира, че няма да изпълни такова решение, тъй като то е грубо нарушение на Конституцията. Той увери, че ще настоява да получи възнаграждението си по Конституция, след което ще реши на кого колко да дари...


Депутатите не са в трудово-правни отношения, подчертава той. Те работят 24 часа 365 дни.


Ето какво казва Георги Марков:


Аз никога не съм бил от БСП. Независимо от това, миналата година, когато няколко месеца депутатите на БСП, по техни съображения, не идваха на работа в парламента, аз публично се обявих, че не може да не получават 1/3 от възнагражденията си така, както е по правилника на НС.


Тогава имаше гласове от Валери Симеонов, когато уважавам, и на други депутати - да лишим социалистите от заплати. Тогава се обърнах към възможно най-добрия специалист в тази материя, слава Богу, жив и здрав, проф. Мръчков, дългогодишен представител на България в Международната организация по труда, и той даде интервю за Епицентър.бг, в което пределно ясно като за главанаци обясни, че народните представители не са в трудово правоотношения с Народното събрание. Те са народни избраници, каза проф. Мръчков, които работят по Конституция 24 часа на ден 356 дни годишно. Законодателната работа е много важна за тях, но тя не е единствена, поради което могат да им бъдат удържани суми, когато не са били в парламента, но не могат въобще да бъдат лишени от възнаграждения.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей