Свързани новини

07.04.2020 09:34

Ето спешните мерки, Борисов: Радан

Видян 2867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Уважаеми г-н Премиер, Обръщам се към Вас по искане на стотици предприемачи, самоосигурени лица, български граждани и семейства, бизнес организации, с които имах разговори и срещи само през последните дни, с едно послание: Приложете спасителните икономически мерки, които прилага цяла Европа. На първо място бих искал да Ви уверя, че мерките за социална дистанция и забавяне на разпространението на вируса, колкото и да са тежки за икономиката, срещат значително разбиране и подкрепа. За всички ни е ясно, че животът и здравето на българските граждани са абсолютна ценност, която не може да бъде нито измервана, нито сравнявана. В цяла Европа, тежката криза и трагичната съдба на мнозина наложиха почти пълен експертен и политически консенсус за нуждата от тези мерки. Същевременно всички сме наясно, че тяхната икономическа цена за отделните граждани, семействата, дребните предприемачи, бизнеса и националната икономика е огромна, а в близка перспектива – и непосилна. Удържането на тези мерки изисква изцяло нова икономическа политика, както на национално ниво, така и за целия ЕС. Политика, която да не допусне страхът от заразата да прерасне в икономическа паника и отчаяние за бъдещето. През последните дни, институциите на ЕС се обединиха около безпрецедентни икономически мерки, които да дадат надежда и сигурност на гражданите на Европа.


Гласът на всички, които призовавахме за европейска солидарност, увеличен бюджет и общи гаранции за най-пострадалите от кризата, беше чут и в Европейския парламент, и в Комисията. Особено силен е нашият глас в семейството на ЕНП - традиционният представител на малкия бизнес, на семейните предприемачи, на свободните професии. Днес, наред с консенсуса за здравната политика, е налице и консенсус за защита на гражданите от икономическите последици на кризата. Както правителствата на всички държави в ЕС, така и Европейската комисия и Европейската народна партия категорично заявяват, че: • Специална грижа трябва да бъде положена за малкия и семейния бизнес; • Подкрепата трябва да стигне до всички засегнати граждани и предприятия; • Самонаетите лица са отделна уязвима група, която трябва да бъде подпомогната; • Помощта на националните правителства и ЕС не може да се изчерпва само с кредити, а следва да включва преки парични помощи и освобождаване от данъчни тежести. За постигане на тези цели, отделните държави обявяват спасителни планове между 10 и 30% от брутния си вътрешен продукт, а ЕС мобилизира кредитна програма от 2.77 трилиона евро, или 15% от съвкупния БВП на страните-членки за 2019г., като 100 млрд. е само първоначалната, спешна помощ за краткосрочна защита на работните места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни