Свързани новини

06.04.2020 20:34

Мирише: Договорите за доставка на маски и респиратори се оказаха дълбока тайна

Видян 8606 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Информацията за договорите за доставка на защитни средства и друга медицинска апаратура за борба с коронавируса се оказа дълбока тайна.


"Сега" поиска подробна информация за международните договори, по които се доставят защитни средства и апаратура, както и за договорите с български производители, с които непрекъснато се хвали премиерът Бойко Борисов. В началото на кризата бяха разпределени доставки на защитни средства от Турция, Катар, Индия, Виетнам, Москва. Правителството упълномощи здравния министър Кирил Ананиев да сключи и два договора с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за маски и респиратори, още два договора ще бъдат подписани за доставка на лекарства. Чака се и договор по първата финализирана мегапоръчка на ЕК за общо закупуване на защитни средства и апаратура. 


На вътрешния пазар премиерът Бойко Борисов лично обяви, че за нуждите на държавата по производството на защитни облекла и платове работят три големи завода -  "Интендантско обслужване", "Мак" в Габрово, "Аполо" във Враца. През уикенда се разбра, че производството си реорганизира и фирма "Арексим" в Смолян, която може да произвежда до 200 000 броя месечно висок клас защитните очила и шлемове.   


   "Сега" попита как са уредени договорните отношения, за какви обеми и на какви цени (б.р. без производството на "Арексим" в Смолян). Въпросите бяха изпратени до екипа на вицепремиера Томислав Дончев и до здравно министерство. От МС отговориха, че не разполагат с исканата информация и препратиха към здравното министерство. МЗ отказа информация, защото въпросите можели да бъдат зададени на ежедневните брифинги на оперативния щаб.

 

 


продължи >>

Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични