Свързани новини

06.04.2020 11:07

В Русия започва безконтактен тест за коронавирус у дома

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



В Центъра за молекулярна диагностика към руската Федерална служба за надзор на защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на хората (Роспотребнадзор) започва използването на тестове, които позволят да се открие коронавирусна инфекция в ранен етап. Тестовете са разработени от учени от Централния изследователски институт по епидемиология, съобщава ТАСС.

Според Роспотребнадзор тестовата система ще открива коронавирусната инфекция не само в ранните етапи, но и при хора с неизразени симптоми.

От днес Центърът за молекулярна диагностика започва да провежда изследвания за наличието на коронавирус, като дава възможност всеки да си направи анализ по желание, а не по медицински причини.

От Роспотребнадзор съобщават, че като част от режима на самоизолация биоматериалът ще бъде взет у дома „по практически безконтактен начин“. Специалист от Центъра за молекулярна диагностика ще донесе на клиента диагностичен комплект, ще даде инструкции как сам да вземе намазка, след което ще вземе контейнера с биоматериала за тест. Резултатът ще бъде предоставен в рамките на един до два дни по електронната поща.

От ведомството съобщават още, че анализът се извършва по система за изпитване с висока точност, която напълно отговаря на всички съвременни европейски изисквания. Поради високата чувствителност и специфичност на теста, получаването на фалшиво-отрицателни и фалшиво-положителни резултати е изключено, добавят Федералната служба за надзор на правата на потребителите и човешкото благосъстояние.

Към 5 април в Русия са регистрирани 5 389 случая на коронавирусна инфекция, 355 души са се възстановили. Повечето инфекции са се появили в Москва (3 873). Починалите са общо 45 души, отбелязва ТАСС.
 
Източник: Гласове


Снимка: Aleksander Avilov / Moskva News Agency


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева