Свързани новини

14.04.2009 12:56

Кокинов:Имам съмнения, че съществува група за отвличания с цел откуп

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приключила е проверката на Държавната агенция за национална сигурност(ДАНС), постановена от Софийска градска прокуратура за кризата с боклука, съобщи градският прокурор Николай Кокинов, предаде БГНЕС.


Всичко, каквото е трябвало да бъде направеното от ДАНС е направено, заяви той и изказа предположение, че наблюдаващият прокурор ще оповести решението си до седмица.
До 22 април е срокът за разследването на делото срещу Иван Иванов за изнасяне на класифицирана информация, чието име беше замесено в МВР скандала, през миналата година. Върви се към предявяване на обвинения, като по информация на Николай Кокинов, наблюдаващия прокурор Стойчев, най- вероятно ще внесе обвинение за кръг от престъпления, които са поне три. Преди две седмици е образувано и дело срещу виновни длъжностни лица от министерство на културата за върнати на иманяри и колекционери уникални предмети. В петък прокуратурата ще проведе съвещание на което да обсъди и направеното по въпроса за замените в МЗХ.
Продължават разпитите в обвиненията за източване на ДДС в НАП. Най-вероятно е прокурор Немска да поиска удължаване на срока."Нямам информация, която да оповестя", заяви градският прокурор Николай Кокинов, запитан относно работата на прокуратурата във връзка с отвлечения бизнесмен Киро Киров. Самият Киров още не е разпитван, а Кокинов мотивира отказа си да говори със служебна тайна. Официална информация ще може да бъде оповестена след месец и половина, когато приключи срока на разследването, но прокурорът изрази личните си съмнения, че става дума за група за отвличания, състояща се от над две лица. До края на седмицата ще приключи комплексна проверка в Районната прокуратура - предложение на направената през 2007 г. вътрешна проверка на прекратените дела, поради давност, срещу неизвестен извършител от 70-те години на миналия век, сподели районният прокурор Александър Налбантов, уточнявайки, че досега над 50 хил. дела са били прекратени, а в РПУ-та има огромен брой такива.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне