Свързани новини

05.04.2020 09:44

МВР пак промени правилата за минаване през КПП

Видян 5584 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици шофьори бяха изненадани от поредната промяна в правилата за преминаване през контролно-пропускателните пунктове около областните центрове. От пресцентъра на МВР обясниха за "Сега", че вече се налага гражданите да разполагат с удостоверение за настоящ адрес, издадено от съответния кмет, с което да докажат, че действително живеят в града, в който отиват. Нотариален акт за собственост също ще служи за влизане през пункта. Причината за новите изисквания била, че твърде много хора лъжат за настоящия си адрес.


По-късно от пресцентъра на МВР направиха уточнението, че промяна в правилата няма. Всъщност и досега се е изисквало удостоверение за настоящ адрес, но служителите на КПП са проявявали толеранс. Преди малко повече от седмица обаче, когато силовото ведомство публикува декларацията за минаване през пунктовете, вътрешният министър Младен Маринов заяви следното: "Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес". Досега никога не е ставало дума да се искат бележки от кметовете за удостоверяване на настоящ адрес. А и не е ясно каква е разликата къде ще се извие опашката - пред кметството за бележки или пред гишетата за смяна на настоящ адрес.


Освен това гражданите ще трябва да представят медицинско направление, ако причината за пътуването им е неотложна медицинска помощ. От МВР посочиха, че са дали достатъчно време на хората да се снабдят с необходимите документи като удостоверение за настоящ адрес. Не е ясно обаче по какъв начин ще се доказва, че влизаш в областния град, за да полагаш грижи за възрастен роднина.


продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден