Свързани новини

04.04.2020 08:30

Бизнесът: Оставката на министър Петкова, 45 млн. лв се отклоняват в неизвестна посока

Видян 4794 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Настояваме министър Петкова да си подаде оставката, поради следните причини: Опит за отклоняване на огромен паричен ресурс, който следва да бъде възстановен на предприятията! Поставяне на индустрията в кризисна ситуация от 1 януари 2020 г. да има договори с Булгаргаз с неотменяеми количества с клауза „взимаш или плащаш“, но по „свободно“ договорена цена. Проява на изключителна некомпетентност и в известна степен на арогантност и незачитене на интересите на бизнеса в период на криза!" Това се казва в съвместна позиция на Асоциацията на индустриалния капитал, БСК, КРИБ и БТПП. В писмо до премиера бизнесът иска незабавно оставката на министър Петкова.


 


Ето и пълният текст на позицията на бизнеса:


 


Уважаеми господин премиер,


В Народното събрание бе внесен Проект на закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката със сигнатура 054-01-27/31.03.2020 г., уреждащ условията и реда за възстановяване на суми на крайните потребители от „Булгаргаз“ ЕАД.


Свидетели сме на намерение да се отклонят в неизвестна посока 45 млн. лева от индустрията на България в момент, когато икономиката е поставена на колене заради извънредното положение в България и редица страни от ЕС и останалия свят! Това бе заявено днес в прав текст от министъра на енергетиката Теменужка Петкова в Народното събрание – средствата да не ни бъдат възстановени с изричен текст в Закона за 1-во тримесечие на 2020 година.


Това не са пари от бюджета! Това са пари, които индустрията е платила за по-скъп природен газ на Булгаргаз, респективно на Газпром. Газпром върна тези пари за надплатени сметки на Булгаргаз. Следователно трябва да ни се възстановят за периода 5 август 2019 – 31 март 2020 година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.04.2020 20:29

    Калинката не е виновна, тя просто транслира желанието на шефа си....Абе къде изчезня Гинчето, другата амбициозна калинка?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби