Свързани новини

03.04.2020 17:24

Жена се самоуби от страх за Корона

Видян 2625 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница в неделя е сложила край на живота си при паник атака от страх, че е заразена с коронавирус.


Ваня М. повече от 20 години страдала от белодробни проблеми от рода на астмата. В средата на март синът ѝ се прибрал от Англия, където работел, за да издържа двете си деца. Преди 4-5 години останал вдовец, съпругата му починала млада от усложнения и пневмония вследствие на свински грип, пише Struma.bg.


“Беше си внушила, че синът ѝ я е заразил с новия вирус, вероятно заради постоянното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 г. На него нищо му няма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън”, обясни кметът на селото Стоян Йоргов. Той усетил, че Ваня е силно потисната, като я возил до Кресна в края на миналата седмица.


“Личната лекарка беше идвала на място в тях да я прегледа и установила, че няма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни заболявания. Два пъти Ваня беше ходила в Спешна помощ в Кресна, където ѝ биели нещо от рода на урбазон. Заради оплакванията джипито ѝ беше издало талон за прием в болница в отделение за белодробни заболявания, на два пъти лекарката ми се обажда да провери какво е състоянието ѝ и като цяло положи много грижи”, разказа кметът на Горна Брезница.


С личната си кола на сутринта той свалил Ваня до Кресна да чака автобус за Благоевград да влезе в лечебно заведение, но от заранта до 13 часа на обяд заради разредения трафик на междуградския транспорт не минал нито един рейс. Ваня ходила до Спешна помощ с молба да я транспортират до благоевградската болница, но ѝ отказали, защото имало процедура, според която трябвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоредят извозването. В събота вечерта, веднага щом разбрал за отказа на спешните медици, управникът се свързал по телефона с болница ПУЛС в Благоевград.


“С д-р Стоилкова се разбрахме, че в неделя ще я приемат, записаха имената ѝ и казаха, че я очакват на следващата сутрин. Организирах ѝ транспорт до Благоевград, щеше да я закара едно момиче, което много им помага за обгрижване на децата”, обясни Ст. Йоргов.


В 6 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. Излязла навън и не се върнала. Намерил я обесена зад къщата под навеса.


“Не знам с какъв мотив от Спешна помощ в Кресна са ѝ отказали, но ако не го бяха направили, сега Ваня щеше да е в болницата и нямаше да се стигне до фаталния край”, съжалява искрено кметът Ст. Йоргов. Внушението и притеснението в резултат на общата психоза около Ковид-19 и съвпадението на загубата на снахата от свински грип са причината за паник атаките, довели до решението за самоубийство, смятат съкрушените съселяни на Ваня.


Семейството е от бедните и често разчитало на социални помощи. От общината и от Социални грижи редовно им отпускали подкрепа, като последното искане е отскоро за 500 лв. от общината.


“Не е това начинът да преодоляваме кризата. Тези деца остават на ръцете на двама мъже, а те пият и не знам как ще е… Обществеността ги подкрепя , не са останали гладни, обгрижват и децата, но да не ти идва до къщата да ти помагат чужди хора! Най-добре всеки сам да може да издържа семейството си”, коментира тъжната история Стоян Йоргов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 писмо до съседа-президент 04.04.2020 15:43

    Да те жадувам аз, да те жадувам, а ти все повече да се отдалечаваш. И аз все повече да съм виновен - това е толкова недопустимо...

  • 001 Anonimen 03.04.2020 18:01

    Българска трагедия, децата на вън да изкарват прехраната, родителите у нас се самоубиват от наложената психоза и ограничителни мерки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.