Свързани новини

02.04.2020 17:04

Нито 1 в Спешна помощ не е взел обещаните 1000 лв.

Видян 5056 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Медиците от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ излязоха с изключително остра позиция, в която обвиняват държавата, че не ги счита "за хора от първа линия в борбата с COVID-19", пише Сега.


"Ще ви бъдем благодарни и ако информирате обществото, че до момента нито един спешен медик не е получил обещаните 1000 лв. от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19", пише в декларацията, която е подписана от председателя на НАРСМП д-р Десислава Кателиева.


От асоциацията посочват, че близо 8000 лекари "вече цял месец живеят със страха да не предадат заразата, с която се сблъскват ежедневно". Въпреки това спешните медици все още не са тествани по никакъв начин, нито пък се обезщетяват за рисковете от работата им, изтъква се в позицията. 


"Ние сме онези невидими медици с бутафорни и крайно недостатъчни защитни облекла, които диагностицират, транспортират и лекуват първи по домовете и спешните отделения пациентите с COVID-19. Естеството на работата ни за съжаление ни превръща в заразоносители, които застрашават ежедневно семействата си и неинфекциозните си пациенти", пише в позицията.


продължи >>

Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.