Свързани новини

02.04.2020 13:45

София загуби 31.5 млн.лв. за 2 седмици само от данъци и транспорт

Видян 2120 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Готов е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват – данъчен пакет, пакет с административни услуги; преразглеждане на всички финансови инструменти на общината с цел подкрепа на повече представители на свободните професии; мерки за подкрепа на особено засегнатите сектори в икономиката на София.

Разработихме доклада с предложенията заедно с икономистите Красен Станчев, Лъчезар Богданов и Петър Ганев от Института за пазарна икономика, Георги Ангелов от „Отворено общество“, Иван Нейков, Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и Надя Шабани от Центъра за нестопанско право.

Убедена съм, че извънредното положение, в което се намираме, изисква първо експертни анализи и второ, политическо съгласие и обединение около работещи и добри решения за гражданите и икономиката на София.
Затова още преди седмици създадох работна група с представители на всички политически сили в общинския съвет.
Днес им предавам експертния доклад и вече работя по втората част, която също ще им представя. Тя е за отражението на кризата върху приходите и разходите на Столична община и нуждата от актуализация на бюджета ни.
Въведените ограничения се отразяват изключително тежко върху планираните приходи и засягат стратегически за общината дейности – като градския транспорт, чистотата, здравеопазването и социалните дейности.

 19 млн. лв. по-малко са събраните местни данъци и такси само за месец март. Най-сериозно е намалението при такса смет – 14 млн. лв. по-малко и 7,5 млн. лв. по-малко от данъка върху недвижимите имоти спрямо март миналата година. На този фон имаме повишение при някои по-малки данъци, в това число, на данъка за възмездно придобиване – с 1,7 млн. лв. повече.

 Загубите в транспорта за март са 6 млн. лв. по-малко приходи, събрани от Центъра за градска мобилност – основно от намалената в пъти продажба на билети и карти и затворените „синя“ и „зелена“ зона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще