Свързани новини

02.04.2020 09:25

37 нови случая на Covid-19 в България, общо - 449

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите случаи за денонощието с коронавируса са 37, общият брой на заразените в България е 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Има двама нови починали - мъж на 40 години, починал в "Пирогов" и 57-годишен мъж в Кюстендил и така смъртните случаи в България вследствие на Covid-19 в България стават общо 10. Средната възраст на починалите още повече е спаднала - от 66 на 61,7 години.


Новата област, в която е установен заразен, е Видин.


В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три, предаде БНР.


Момиче на 9-години е прието в болница във Варна.


В Пловдив има жена на 53-години и в Монтана мъж на 53 години в болницата.


Има изписани нови пациенти, общият им брой става 25. Новите са трима в Бургас - лекарят на 47-години и семейството му, един мъж в Шумен, и един мъж в Перник.


Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, най-възрастният е на 80 години. Средната възраст на излекуваните е 45 години.


Ген. Мутафчийски съобщи, че буквално преди брифинга е получил информация от директора на "Пирогов" д-р Балтов за още една жена, която е била интубирана тази сутрин.


В момента, в който спрем да докладваме нарастващ брой заразени и болни, тогава ще докладваме на правителството и то може да отслаби мерките, съобщи началникът на ВМА.


„Болниците са в труден момент заради спрените клинични пътеки заради епидемията, а това ги лишава от пари за операции, но засега това, което може да се отложи във времето, трябва да се отложи. В световен мащаб, както и в България, е много тежка тенденцията за заразяване на лекари. Само в Пловдив има 9 заразени медици, затова от Щаба апелират медиците да работят със защитни средства. Вчера чух, че на болен с коронавирус пациент е направена рентгенова снимка, а лекарите на рентгена са били без маски и без ръкавици. Вероятно броят на заразените в България е в пъти по-висок, до момента откриваме двама на всеки 11 заразени", допълни началникът на Оперативния щаб.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне