Свързани новини

01.04.2020 13:30

Поне още 3 месеца България ще бъде в първата фаза на кризата: Плевнелиев

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа". Това каза пред БНР Росен Плевнелиев - президент на България 2012-2017 г. Според него мерките, които правителството предлага в извънредната ситуация, са първи и ще се разширява палитрата им според развитието на кризата. Той прогнозира, че поне още три месеца България ще бъде в първата фаза на кризата:


"Ще се борим да овладеем процеса, да имаме контрол върху разпространението на вируса, за да избегнем пик на заболяването", каза той и начерта три пътя за излизане от кризата - чрез ваксина, чрез т.нар. "стаден имунитет" и чрез тотална промяна в социално-производствения модел, което означава, че светът ще бъде много различен.


Плевнелиев представи в предаването "12+3", разработен от българска компания модел за излизане от кризата, наречен "България на две скорости":


"Стъпка по стъпка - връщане към нормалността. Първата скорост са високо рисковите групи - възрастните хора, към които трябва да имаме специални мерки и те ще продължат дълго време. Втората е - младите, които са минали вече през болестта, те трябва да се завръщат вече навън и да работят".


Тази програма е представена на правителството и на Министерството на здравеопазването, посочи Росен Плевнелиев и обясни, че това е начинът, по който и Германия, и Южна Корея вървят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху