Свързани новини

30.03.2020 13:03

Над 300 акта за струпване на хора на обществени места: МВР

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

У нас вече са съставени над 300 акта заради струпвания на хора на обществени места. Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани". Това каза в ефира на "Здравей, България" главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


"Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място и да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде карантинирането е различно. Безотговорните граждани трябва да се стреснат малко", заяви той.


"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от страна гражданите, не бива насила да става всичко", смята Иванов.


"Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина вече е изтекла. При извършване на проверка полицаите могат по ЕГН да проверят дали определено лице трябва да е под карантина вкъщи", обясни той. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. До момента има над 300 досъдебни производства за подобни нарушения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и