Свързани новини

27.03.2020 12:26

ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина: Борисов

Видян 904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг днес, предаде Нова тв.


Борисов съобщи най-важните решения, които са били взети на Европейския съвет снощи. Сред тях е противодействие на дезинформацията, работа за набавяне на медицинска апаратура за там където има нужда.


В точка 13 на решенията след Европейския съвет се казва: „Подкрепяме решителните действия, предприети от ЕЦБ, за да се осигурят благоприятни условия за финансиране във всички страни от Еврозоната“, оставям на умниците да коментират, заяви още Борисов.

„Призовахме лидерите и ЕК да ускори действията си в подкрепа на осигуряването на неотложно и адекватно предоставяне на медицинско оборудване в целия ЕС, което е най-належащият приоритетен въпрос. В сътрудничество с промишления сектор ЕК ще направи преглед на запасите, производството и вноса и ще предприема действия за подобряване на положението. Ще работи активно по съвместните инициативи за обществени поръчки за бавене на лични предпазни средства и консумативи за тестове. Отправяме искане към ЕК да проучим начини за ускоряване на процедурите в това отношение“, допълни министър-председателят.

В контекста на препоръките на СЗО е било решено неотложно да се увеличи капацитетът за извършване на тестове, а държавите-членки ще докладват на ЕК за положението.

„Ще направим всичко възможно, за да окажем подкрепа за научните изследвания, да координираме усилията и да потърсим полезни взаимодействия в европейската научна общност, за да се достигне максималният потенциал на научните изследвания в целия ЕС. 140 милиона евро за 17 проекта, включително за ваксини. Ще работим с ключовите си партньори“, добави Бойко Борисов. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и