Свързани новини

27.03.2020 11:30

Човек от КПП: Тръгвам сутринта, а стигам на работа по обяд

Видян 2457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички обещания за улесняване и облекчаване на придвижването през областните КПП-та, особено за хората, които всеки ден пътуват за работа, към момента се оказват напълно неизпълнени, пише Сега.



"Тръгвам сутринта, а стигам на работа по обяд", обяви тази сутрин пред Би Ти Ви човек, който всеки ден пътува от Перник за София. Той и много други се притесняват, че могат да загубят работата си заради този затруднен трафик. Телевизията показа как неин екип минава за 1 час едва 2.5 км при очевидно километрични опашки между двата града. Много хора от Перник работят именно в София и това им създава огромни затруднения. Километрични опашки има всяка сутрин и вечер и около много от областните градове, особено там, където има големи промишлени зони.


Такъв ярък пример е Пловдив. Там само през едното КПП минават 35 000 човека всяка сутрин и всяка вечер. Днес бе обявено, че индустриалците в Пловдив ще изпратят писмо до министрите на икономиката и здравеопазването, за да поискат от тях да отпадне изискването работниците да попълват декларации, когато излизат от града, тъй като през последните два дни почти всички са закъснели за работа.


Ден по-рано министърът на здравеопазването издаде нарочна заповед, с която бе обявено, че се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Причина за пътуването вече може да е и необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят, е различно от постоянния или настоящ адрес на пътуващия, както и необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост. Последното важи, когато на съответното място няма търговски обекти и аптеки.


продължи >>

Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог