Свързани новини

27.03.2020 11:23

Депутатите нарушават Конституцията, като спряха работа: Политолог

Видян 3578 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не може работата на пленума на парламента да се суспендира безсрочно за времето на извънредното положение. Това е грубо нарушение на парламентаризма". Това заяви политологът Даниел Смилов на страницата си във Фейсбук по повод вчерашното решение на депутатите да минат в извънреден режим на работа и да се събират, когато трябва  да гласуват закони, свързани с въведеното извънредно положение. Председателят на парламента Цвета Караянчева контрира - "това са пълни глупости, че парламентарната демокрация умря и че конституцията е застрашена", заяви тя пред Нова телевизия.


Според Смилов "ако е необходима кратка ваканция на пленарните заседания с цел реорганизация на дейността - това е друго нещо. Но да се вземе решение, че за продължителността на извънредното положение всъщност няма да има парламентарен контрол в зала, е сериозно нарушение на конституцията". Политологът смята още, че "да се прекрати разглеждането на законопроекти, несвързани с извънредното положение, е неправомерно ограничаване на дейността на НС".


"Британският парламент се дава като пример за действията на нашето мнозинство. Но всъщност парламентът в Обединеното кралство просто излезе с няколко дни по-рано във Великденска ваканция, за да има време да се въведат алтернативни, електронни начини за гласуване", посочва още Смилов.


Според Цвета Караянчева обаче Народното събрание може да бъде свикано за по-малко от 24 часа.


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак