Свързани новини

26.03.2020 16:32

Кунчев: Темпът остава между 10 и 15 нови случая на ден

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Данните не са окончателни, Щабът на редовния брифинг ще ги съобщи. Мисля, че темпът е същият - между 10 и 15 нови случая, ако не пристигнат и други. Това обяви в ефира на "Плюс- Минус. Коментарът след новините" главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

"Ядоса ме празната дискусия с която занимаваме обществото. Когато страната е в извънредна ситуация, един от принципите е да има единоначалие, да се дават точни, ясни и изпълними разпореждания и да не хвърляме хората в замисъл кой е прав и кой не. После може да правим анализи дълго време след епидемията. В момента сме в навечерието на по-сериозното разпространение и трябва да даваме точни и ясни инструкции какво да се прави", каза той.

"До вчера бях събрал 16 различни оферти и 16 различни фирми и те не са еднакви. Има такива, които доказват вирусното RNK. Има такива, които доказват някои от антителата. Имаме много сериозни претенции към част от тези тестове. Испания посочват неточности, достигащи до 60-70%. Ползата от тях не е голяма. Това, което трябва да правим сега, е да спрем разпространението, да реагираме на всеки нов случай, да търсим контактните, да спазваме дистанцията. Това е нещото, което ще ни спаси", смята Кунчев.

Той обясни, че и в Бургас е имало случаи на грешни данни, взети от бързи тестове, на доказани случаи с COVID-19.

"Ако има и най-малък смисъл, а то има, от скрининг, ние ще го организираме. Но не такъв масов, който да дава момента снимка на състоянието, а по-скоро върху рискови групи. Такъв направихме. Очертават се две-три групи на хора, които излизат положителни. Едните са хора, които се връщат от чужбина, от страни, където разпространението е било по-сериозно. Другата група е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни