Свързани новини

26.03.2020 14:43

Захариева: Важно е да има общоевропейско решение за бързи транзитни коридори

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важно е да има общоевропейско решение за осигуряване на бързи транзитни коридори, особено за стоките от първа необходимост, като хранителни стоки, лекарства, маски. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти след срещата си с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто днес в МВнР.


"Важно е подобряването на координацията на ниво ЕС", отбеляза Захариева, цитирана от БТА.
В понеделник бяха обявени препоръките на ЕК за зелените коридори и тя се надява всички държави на ЕС да се придържат към тях. Захариева допълни, че все още има забавяне в някои части на Европа.


Захариева благодари на унгарския си колега за осигуряването на безпроблемно преминаването на български граждани през територията на Унгария, като припомни, че е намерено трайно решение с времеви график между 21 часа вечерта и 5 часа сутринта. "По последна информация вече няма напрежение, хората знаят за времевия диапазон и са подготвени да преминават", уточни министър Захариева.


"Имаме предизвикателство на границата между България и Турция", отбеляза още Захариева. Тя припомни, че премиерът е бил там с вътрешния министър. "Мога да уверя, че България ще направи всичко възможно заедно с турските ни приятели да не се стигне до блокиране на стоките, които преминават от Европа към Турция и обратно", посочи външният ни министър.


Двамата са обсъдили и мерките във връзка с предпазване от коронавируса, за облекчаване на икономиката и особено на секторите, които са най-уязвими, за осигуряване на прибирането на туристите, които са навсякъде по света. Двамата са се разбрали да продължат да работят в тясна координация и да си помагат за прибиране на гражданите от различни кътчета на света.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог