Свързани новини

26.03.2020 10:00

Вместо да търсим решения, заключваме НС и ще се събираме, когато хрумне на ГЕРБ: БСП

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да се опитаме заедно да търсим работещите решения, заключваме парламента и ще се събираме, когато хрумне на председателя на ГЕРБ. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин по време на обсъждането на предложението на председателя на парламента Цвета Караянчева парламентът да заседава само по важни актове, а парламентарният контрол да е писмен, предаде Фокус.

Според него неуважението към парламента като институция не е нещо ново за ГЕРБ.
"Вместо да се опитаме заедно да търсим работещите решения, вие пристъпвате към най-лесното - да заключим парламента отвън и да се събираме тогава, когато хрумне на председателя и на вашата партия. Ние смятаме, че Народното събрание като върховната институция в една република с парламентарно управление трябва да дава пример на хората не с това да стоим затворени в къщите си, да се страхуваме да не се заразим, а да даваме пример като гарантираме нормалността в държавата и в управлението, като гарантираме демокрацията и демократичния процес, като осигурим контрол над действията на изпълнителната власт. Убеден съм, че и вие самите не си вярвате, че писменият парламентарен контрол може да играе тази функция. Вие казвате, че ще заседаваме само по теми,свързани с извънредното положение, а въпроси, свързани с извънредното положение логично представя само изпълнителната власт. Нас ни затваряте, изпълнителната власт ще ни свиква или изпълнителната власт ще ви сезира вас да внасяте техните предложение. Вие не уважавате парламента, не уважавате и себе си", допълни още Вигенин.


"Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цветът на нацията, да бдим да не се повтори Чернобил". Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна в лично обяснение, предаде Фокус.



"Предложението, което днес направих, не е само мое. Под него са се подписали и председатели на парламетарни групи. Тук някой от трибуната каза, че съм казала да бдим. Да, нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цвета на нацията. Да бдим да не се повтори Чернобил, когато български граждани бяха навън на улицата и манифестираха и ядяха целена салата, а партийните величия стояха някъде на тихо и ядяха специална биологична храна", каза още Караянчева.

"Защо след като няма заплаха, вие уважаеми колеги, не провеждате вашите събрания", обърна се Караянчева към БСП.

"Уважаеми колеги, уважаеми приятели, казах ви, че тук ще се говори, че това е против Конституцията, че задушаваме парламентаризма в България - говорете каквото искате. Ако ние днес имаме възможност да спасим човешки живот на вас, на ваш близък, на хора, работещи в администрацията, на мен уважаеми приятели, това ми е достатъчно. Мислете", допълни председателят на парламента. 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог