Свързани новини

25.03.2020 16:36

По още 5000 рубли на дете заради Covid19: Путин

Видян 2982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В обръщението си към нацията президентът Владимир Путин обяви сериозни икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса в борбата с коронавируса. Следващата седмица, заедно със съботите и неделите - от 28 март до 5 април, ще бъде обявена за почивна, но това няма да се отрази на заплатите на хората. Всички медицински заведения, аптеки, магазини, банки и финансови служби, както и държавните служби на всички нива, ще продължат на работят, увери президентът. Владимир Путин каза днес в обръщение към нацията, че насроченият за 22 април референдум за промени в конституцията трябва да бъде отложен заради ситуацията с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс. Той посочи, че нова дата ще бъде определена в съответствие с препоръките на лекарите. Семействата, които получават детски помощи, получат по още 5000 рубли на дете. Всички, които са в болнични или са загубили работата си, ще получават помощ в размер на 12 130 рубли месечно - минималната работна заплата в страната.


В руските въоръжени сили от днес е започнала проверка на готовността за борба с коронавируса. Това бе съобщено пред журналисти от министерството на отбраната в Москва, позовавайки се на министъра Сергей Шойгу, предават ТАСС и БТА.


Проверката по нареждане на президента Владимир Путин се провежда в органите на военното управление, съединенията, воинските части на Западния и Централния военни окръзи, Военно-космическите сили на Русия, Ракетните войски със стратегическо предназначение и други подразделения.


В обръщението си към нацията президентът Владимир Путин обяви сериозни икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса в борбата с коронавируса. Следващата седмица, заедно със съботите и неделите - от 28 март до 5 април, ще бъде обявена за почивна, но това няма да се отрази на заплатите на хората.


Всички медицински заведения, аптеки, магазини, банки и финансови служби, както и държавните служби на всички нива, ще продължат да работят, увери президентът.


Владимир Путин каза днес в обръщение към нацията, че насроченият за 22 април референдум за промени в конституцията трябва да бъде отложен заради ситуацията с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху