Свързани новини

25.03.2020 15:18

Пациентите с COVID–19 в Пловдив и в Смолян са в добро състояние

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пациентът с коронавирусна пневмония в Инфекциозното отделение на МБАЛ- Смолян е със значително подобрение, съобщиха от РЗИ- Смолян. Другите двама мъже, които са с положителна проба за COVID-19 под домашна карантина, са в добро състояние.


Под задължителна домашна карантина са поставени общо 265 души от областта, като 31 от тях са контактни лица с установените трима положителни за коронавирус. Днес ще бъдат взети повторни проби за изследване на съпругата на пациента с коронавирусната пневмония и негов колега от Чепеларе, който също е с пневмония. Първоначалните проби от двамата бяха отрицателни. Мъжът с коронавирусната пневмония е барман, работил в Пампорово, предаде нова тв.


След приемането му в Инфекциозното отделение, в болницата със симптоми постъпиха неговата съпруга и колега, работил в същото заведение в Пампорово. Жена му вече е клинично здрава, а мъжът е без влошаване, уточняват от РЗИ. Поставените под карантина лица са под наблюдение на личните им лекари.


Двамата пловдивчани с положителни проби за коронавирус в Пловдив са в сравнително добро състояние, ясна е тяхната самоличност. Първият пациент е мъж на 35 години, настанен в Инфекциозна клиника от няклоко дни. той е с двустранна бронхопневнония


„За него сме наясно, защото очаквахме резултата. Той е проявил достатъчно съвест и се е изолирал още след първите симптоми. След като е почувствал задух, е приет в Инфекциозна клиника. В момента е в средно-тежко състояние, лекува се с хлорокин“, обясни д-р Манчева.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.