Свързани новини

25.03.2020 09:34

Два нови случая на коронавирус в Пловдив - общо 220

Видян 815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От вчера у нас са регистрирани два нови случая на коронавирус - в Пловдив - мъж на 35 г. и жена на 60 г., настанени са в болницата „Св. Георги“. Така общият брой на заразените достига 220 души. Това съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния щаб за борба с Covid-19 ген. Венцислав Мутафчийски, предаде БНР.


Към вчера вечерта установените случаи бяха 218. 


За по-малко от ден случаите в световен мащаб са се увеличили със 100 000, което е доста тревожна тенденция. За Европа и Италия вече доближава Китай. Испания са 42 000, Германия -32 000, САЩ – 54 000, Франция – 22 000, каза още ген. Мутафчийски.


„Има две тревожни новини, освен нарастването с повече от 100 000 за последното денонощие, излязоха първите изследвания след освобождаването на круизния кораб – 17 дни след освобождаването му на борда се намира още коронавирус. Т.е. показва удивителна устойчивост вирусът, което предполага фанатична дезинфекция на помещенията, в които се стои. Винаги сме казвали - освен дезинфекция на ръцете, дистанция, другата част е дезинфекция на повърхностите“, посочи още той.


И открои по-големите дарители – с 492 000 лв. Българската банка за развитие е подпомогнала болниците в Плевен, в Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе – с респиратори, с тестове, за ВМА автоматизирана система за екстракция на РНК, както и окомплектоване с китове. Мобилни респиратори в Ловеч – 3 бр., апарати за механична вентилация във Видин, във Враца. Продължава тази тенденция за все повече дарители, която показва мобилизацията на цялото общество, допълни ген. Мутафчийски.


 Снимка: БГНЕС


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите перфектно професионалните задължения

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите