Свързани новини

25.03.2020 09:26

Спря най-големият бг работодател

Видян 2312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японският производител на автомобилни части Yazaki спира временно производствените дейности в заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол заради нарастващия брой случаи на COVID-19 в страната. Това съобщиха официално от дружеството. 


Мярката ще важи за следващите 11 дни, като планът е предприятията да бъдат отворени отново на 5 април 2020 г.


Спирането засяга около 2470 служители в Димитровград и около 2000 в Сливен и Ямбол, се казва в изявление на компанията.



Припомняме, че преди седмица стотици работници от завода на производителя излязоха на протест заради това, че не ги пускат в отпуск. Стачкуващите заявиха, че в предприятието не са взети никакви мерки за предпазване от коронавируса. Хората настояваха да бъдат пуснати в отпуск и заводът да затвори врати заради опасността от разпространението на заразата.


В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на Yazaki или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, пишат от дружеството.


В България Yazaki генерира приходи от над 360 млн. лв. през 2018 г., според последния годишен финансов отчет, предаде economic.bg.



„Язаки България“ ЕООД е 100% собственост на Yazaki Corporation. Дейността на фирмата у нас датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, като основните клиенти са автомобилните производители Renault, Ford и Daimler.


С тритe си завода в Ямбол, Сливен и Димитровград, компанията е един от най-големите работодатели в България с близо 5000 служители. 

 

 Спирането на производството е донякъде логично на фона на преустановяването на производството на редица ключови клиенти на компанията. До този момент производство на автомобили в Европа и Китай са спрели почти всички големи концерни - VW Group, BMW, Mercedes, Daimler, Porsche, PSA Group, Renault, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, Ferrari, Lamborghini, Nissan и Rolls-Roycе. Според данни на "Автомобилен клъстър България" в момента в сферата на автомобилната индустрия в страната работят 259 компании, с оборот 6,5 млрд. лева и ангажирани 65 хил. души.


Припомняме, че през миналата седмица най-големият военен завод „Арсенал“ в град Казанлък и най-голям частен работодател с 9 500 работници и служители затвори производство и ги пусна в отпуск. Същото се случи и в най-големите в България въглищни мини в комплекса „Марица-Изток“. Все пак стана ясно, че електроцентралите на въглища няма да имат проблеми и ще имат достатъчно за години напред въглища.


 

 

 

 



Етикети
, , , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще