Свързани новини

24.03.2020 11:38

Австрия отпуска 38 млрд. евро в помощ на бизнеса

Видян 2791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Икономиката на Австрия спря, след като правителството затвори почти целия местен бизнес заради пандемията от COVID-19. За да помогне на компаниите, властите обявиха кризисен фонд в размер на 38 милиарда евро, съобщава euractiv.bg. Съществуващите бизнеси ще се поддържат изкуствено, така че икономиката да заработи отново след кризата.

Това трябваше да бъде очакваното от всички изявление на Гернот Блюмел. Ако не беше коронавируса, новият министър на финансите (от Австрийска народна партия) щеше да произнесе първата си реч за бюджета миналата сряда, традиция провеждаща се без прекъсване от 1953 г. до днес.

Блюмел трябваше да представи първата черно-зелена коалиция (Австрийска народна партия – Зелените) в цифри, след като даде заявка, че бюджетът ще даде възможност за  мерки за опазване на климата при нулев дефицит. Мнозина се съмняваха, че това е възможно.

Сега няма как да разберем дали в действителност планове са били такива. Защото, както Блюмел ясно даде да се разбере миналата седмица, във времена на коронавирус балансираният бюджет е невъзможен.

В петък (20 март), вместо реч за бюджета, Блюмел представи декларация за бюджета. Тази малка, но съществена семантична разлика означава, че настоящият бюджет представлява декларация за финансовите мерки за борба с коронавируса. Трябва да се направи “каквото е необходимо”, за да се спаси човешкия живот, работните места и бизнеса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион