Свързани новини

23.03.2020 15:01

Двоен скок на безработицата

Видян 1730 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Oт 750 на 1300 на ден се увеличиха регистрациите на безработни в рамките на миналата седмица - в петък те бяха  почти двойно повече от нормалното - 1301", съобщи социалният министър Деница Сачева пред bTV. Безработицата рязко тръгна нагоре в първата седмица, потвърди тя.


„Всичко е условно обаче, защото паралелно с освобождаването на хора, се увеличава и търсенето на работна ръка - много ресторанти например преминават към доставки и им трябват хора да ги изпълняват”, коментира министърът.


Очакваме голям ръст на безработицата, имаме готовност през оперативната програма Развитие на човешките ресурси да подпомогнем обезщетенията за безработица, увери социалният министър.


„Основната мярка тук е схемата, заложена в закона с мерките при извънредно положение”, спочи тя. Предвижда се фонд Безработица на Държавното обществено осигуряване да покрива 60% от заплатата на съответния служител, ако работодателят запази работното място и поеме останалата част от заплатата.


От Агенцията по заетостта пък направиха друг коментар пред БНР. "Няма съществени изменения в регистрираните безработни, работодателите все още не предприемат крайни решения да се освободят от така необходимите им кадри", заяви Кремена Калчева, шеф на дирекция в агенцията. През това време бюрата по труда работят в дистанционен режим.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.03.2020 15:30

    След като оправи образованието с джендърските тестове сега по същия начин ще се справи и със сестрите, и с майките на деца в неравностойно положение, и с пенсионерите.....Защо бе Бойко сложи точно тази човекомразка за министър на социалните дейности,та тя ще ги унищожи вместо да им помогне?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,