Свързани новини

23.03.2020 14:33

Алкохолът може да отслаби имунната система

Видян 1127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във времето на несигурност в резултат на глобалната пандемия от коронавируса някои хора вероятно се изкушават да посегнат към питие за утеха. Британски специалисти, цитирани от в. "Дейли експрес", обаче предупреждават, че алкохолът може да отслаби имунната система, което ни излага на повишенa опасност, предаде БТА.


Алкохолът въздейства негативно върху тялото по различни начини и ни излага на повишена опасност от сериозни заболявания.


"Прекомерната консумация на алкохол може да навреди на имунните клетки в белия дроб и горната част на дихателната система. Това на свой ред повишава риска от развитието на болести като туберкулоза, пневмония и респираторен дистрес синдром. Да не говорим, че ставаме по-уязвими за вируси. Алкохолът вреди и на чревната бариера, позволявайки повече бактерии да проникват в кръвта. В резултат могат да намалеят трите основни типа клетки в имунната ни система - макрофагите, Т-клетките и С-клетките", обяснява д-р Арагоне Джузепе.


От Британското имунологично дружество напомнят, че макрофагите са първата защитна линия на тялото срещу болестите. Те унищожават чуждите нашественици и сигнализират при евентуалното наличие на патогени.


"Когато тези клетки са потиснати, имунната система е по-слабо ефективна в идентифицирането и унищожаването на патогените. Алкохолната зависимост и редовната употреба на алкохол влияят пагубно върху тялото по редица начини, но дори пийването по повод може временно да извади от строя имунната ни система", добавя д-р Джузепе. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог