Свързани новини

23.03.2020 13:34

Двама под домашната карантина се разхождали в парка в Смолян

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж и жена, завърнали се от Великобритания, не са спазили домашната карантина и са се разхождали в парка в Смолян. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян. С цел установяване на нарушения на приетите правила и мерки, издадени против разпространението на заразното заболяване от остър респираторен синдром „Коронавирус 2019 nKoV“, както и за престъпления, свързани с обявеното извънредно положение на територията на Република България по повод епидемичната ситуация, по разпореждане на директора на ОДМВР - Смолян са извършени множество проверки на територията на цялата област. При тях, в гр. Смолян са установени две лица, нарушили разпоредената от РЗИ – Смолян – домашна карантина.


При проверката е установено, че 51-годишна жена от Смолян и 45-годишен мъж, също от Смолян, завърнали се от Великобритания, нарушават предписаните правила и мерки, като същите са установени в парка, в нарушение на карантината.


„Напомняме на гражданите, че всички разпоредени мерки, касаещи предотвратяване разпространението на коронавируса, са задължителни. Както е регламентирано в чл.355 ал. 2 от НК, който по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева. Приканваме гражданите да спазват всички разпоредени правила и мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса. Нека бъдем отговорни към здравето си и здравето на нашите близки и приятели“, посочват от ОДМВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата