Свързани новини

23.03.2020 13:32

Призовавам да приемем ветото: Дариткова

Видян 1538 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призовавам да приемем ветото - да преодолеем тяснопартийното си его и да творим решения, създаващи условия за изход от кризата. Това каза по време на дебата по време на президентското вето върху част от Закона за действията по време на извънредното положение, предаде Фокус.


„Изправени сме пред предизвикателство, което ще промени света във всичките му аспекти.Затова с цялата си отговорност ще призова цялата ПГ на ГЕРБ да подкрепи ветото. Осъзнавам несъгласието и това на нашите привърженици, защото демаркационните линии и разделението бяха начертани именно от президента. Няма как да се забрави, че преди месец неочаквано и немотивирано сне доверието си от правителството. Споменът за ироничните забележки и вирусологичните разсъждения от 3 март, също е ярък. Факт е, че предложеният текст за параграф 12 е на БСП и ние го подкрепихме след първоначално отхвърляне, заради желанието да се приведе по-бързо в действие Законът за извънредното положение. Факт е, че съветниците на президента са предложили отпадане само на разпоредбата, касаеща разпространението на невярна информация за заразна болест. В различни състави на Наказателния кодекс има формулировка на деяние за разпространение на невярна информация и почти 30 години няма противоречие или затруднение при дефинирането. Това сега не е важно“, подчерта още д-р Дариткова.


Според нея сме изправени пред невидима заплаха с ясен подбудител – коронавирусът. „Светът утре ще бъде друг. Политиците с дългосрочна визия трябва да го осъзнават. Не е време за политиканстване, ежби и опит от всичко да се произведе политически дивидент. Не е важно кой ще направи най-ефектното изказване от парламентарната трибуна, а какво практически се случва от нашите решения. Сигурно може да се справяме и по-добре, но аназилите ще оставим за бъдещето. Сега е време за незабавни решителни мерки. Приоритетът трябва да бъде опазването на живота. Трябва да бъдем съпричастни с всички, но най-вече с тези, които стоят притихнали в тревожно очакване на пика на инфекцията, с лекарите, с медицинските сестри, лекарските асистенти, лаборантите, парамедиците, шофьорите, санитарите, доброволците, полицаите, социланите работници. Тяхната мисия е да спасят повече човешки животи. Нали и ние сме се клели с всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Да преодолеем тяснопартийното си его и да творим решения, създаващи условия за изход от кризата. Призовавам да приемем това вето, за да може законът да стане факт“, каза Дариткова.


Тя призова за мъдрост, отговорност и депутатите да дадат пример.


„Бог да пази България“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.03.2020 13:50

    Мутрокрацията МУ се паникьоса...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.