Свързани новини

23.03.2020 11:05

Правната комисия подкрепи единодушно ветото на президента

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На извънредно заседание Правната комисия в парламента подкрепи единодушно частичното вето, наложено от президента Румен Радев върху два от текстовете в приетия преди дни Закон за извънредното положение. Държавният глава атакува санкциите за фалшиви новини, свързани с COVID-19, както и текстовете срещу спекулата.


Депутатите от мнозинството се съобразиха с ветото. Дебатите преминаха без сериозни спорове. От ГЕРБ уточниха само, че първоначалното предложение за спекулата с цените е било на БСП. Управляващите били против него, но за да докажат, че политиците са обединени в момент на криза, са допуснали въпросната точка да влезе в пленарна зала. Социалистът Крум Зарков пък подчерта, че ветото е добра възможност да се преразгледат мерки, приети набързо, но за сметка на качеството. И категорично заяви, че партията му ще се бори за това да не се допуска спекула по време на извънредното положение.
Комисията заседава по-малко от 30 минути, тъй като в 13 часа по програма депутатите се събират в пленарната зала, за да гласуват окончателно ветото на президента, предаде Нова тв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп