Свързани новини

20.03.2020 14:43

Болницата в Добрич няма пари за апарати за дезинфекция

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Многопрофилната болница в Добрич обяви дарителска кампания и се обърна към бизнеса и гражданите с апел за набиране на средства, предаде БНР. Целта е да се закупят два дезинфекционни апарата, като цената на единия е 6204 лв. С тях ще се обработват помещенията в Отделението по инфекциозни болести, Операционния блок и Интензивните сектори. Лечебното заведение приема и всяко желание за помощ за обезпечаване на нарасналите нужди от лични предпазни средства – маски, ръкавици, престилки, предпазни очила, шапки и др.,  за да се посрещне увеличения обем хигиенни дейности в рамките на противоепидемичните мерки при създалата се ситуация с разпространението на коронавируса в страната. В същото време от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите са започнали набиране на средства и за закупуването на апаратура и бързи тестове за многопрофилната болница в Добрич. 


Болницата в Добрич е с 51% държавно участие, въпреки това редица от общините в областта подпомагат дейността ѝ чрез закупуване на апаратура. В помощ на лечебното заведение се организират и редица дарителски кампании, които са особено важни в ситуацията на извънредното положение в страната и разпространението на коронавирусната инфекция. 


По думите на директора на областната болница д-р Светозар Байчев много хора са изявили желание да помогнат финансово.


"С тези апарати се третират и операционни зали, реанимационни зали, интензивни сектори и са напълно необходими. Ще могат да се използват и след отшумяване на епидемиологичната обстановка. Снощи, след обявяването на дарителската кампания, получих обаждане на служебния телефон. Жена каза, че имат желание да закупят единия апарат и да го предоставят на нуждите на болницата... Така или иначе, хората имат желание да даряват. Ние, като болница, която ще поеме най-вероятно голяма част от пациентите с такова заболяване, сме готови да ги приемем".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак