Свързани новини

20.03.2020 14:04

Ген. Константин Попов: Защо да не помага армията?

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не мога да разбера защо армията в една извънредна ситуация трябва да не помага, когато на нея може да разчитаме в далеч по-тежки условия. Това каза председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ ген. Костантин Попов по време на дебата текста от Закона за действията по време на извънредно положение и във връзка с предложението на Димитър Лазаров военнослужещите и въоръжените сили да участват в прилагането на противоепидемичните мерки, предаде Фокус.

„Смятам, че това, кеото е записано като проект, е точно и правилно. Тук не става въпрос за унижаване на армията. Тук става въпрос да се използва един от инструментите, който имаме. Не виждам как армията ще стои безучастно, ако това се наложи. Точно така е записано в чл. 9. В него се дават достатъчно добре ограниченията, които регламентиран използването на въоръжените сили в една такава извънредна ситуация. Дава се право на Министерски съвет да реши кога може, при какви условия, какви задачи, в обхвата на този закон, а не по принцип“, каза още Попов.

Според него може да се предвидят и много други мерки, които са изписани. „Напротив, погледнали сме, видели сме какво е необходимо, адаптирали сме го, за да могат да се създадат правилни указания към военнослужещите. На военнослужещите естествено, че ще изпълнят това и за което и ген. Милев каза, че са добре подготвени“, допълни още ген. Попов.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате