Свързани новини

20.03.2020 13:21

Телевизиите, не психирайте хората, колкото и да се слагате на властта

Видян 4135 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българските телевизии се обърнаха на коронателевизии. Странно, но България е единствената страна в света, където не се дава всекидневен брой оздравели с Со19. И си говорят, че имало умрели ОТ корона, знаейки отлично, че са починали С корона, както биха, за съжаление, от всеки друг вирус с по много тежки, нелечими патологии и нулев имунитет. Световната практика го доказа - 99,2% от случаите са именно такива. Не се дава и думата на истински експерти - по телевизията народът е стряскан денонощно, защото говорят коремни хирурзи, социални антрополози, прокурори и всякакви други, разбира се, и министри - доказани калинки или по премиерското определение "мисирки" с единственото качество, че са храненици на властта. Тези от щаба, които преседяват по 2 часа във всяко студио е интересно кога намират време да се борят с коронавируса, да си гледат и другата работа, която не е на тв говорители.


Колкото повече Световната здравна организация предупреждава хората да не рискуват психичното си здраве с негативни новини покрай епидемията, а нищожен процент - в момента под 0,01% в България от заразените със сезонен грип имали новия вирус, най-мощните български медии вършат точно обратното. Това не е в помощ на зрителя, то е само в подкрепа на една власт, която съвсем не знае какво прави, както доказа и поръчката за продажба на малкото аспиратори, които имаме, и самото състояние на Държавния резерв.


И смята, че като психира хората, те няма да обърнат внимание, че бюджетният излишък, с който се хвалеше правителството, не съществува, че сметките на бюджета не излизат с 5 млрд. според последните твърдения от онези, които до преди 2 седмици ни обясняваха точно обратното за стабилността и прочее. Че не желае да принуди бензиномафията да намали котировките до нормалните след падане с 50% на петрола само за месец и над 70% за година.


Не се пита в телевизиите като так властта ще спира сайтове и ще вкарва журналисти в затвора за новини, които според нея са фалшиви, докато самата ги произвежда със страшна сила през последните дни.


Не се пита в телевизиите за даваните спецпълномощия на спецслужбите за следене, наблюдение и подслушване.


Не се пита в телевизиите нищо за плановете на властта за спасяването на без друго слабата бг икономика и на онези 89% от българите, чиито доходи са под социалния минимум и поради това нямат никакви лични и семейни резерви. Какво ще правят след месец, когато няма да има карантина, въпреки голямата мечта на някои във властта "почти военното положение" да продължи поне до края на годината - ако може до парламентарните избори догодина?


Защо ли го правят телевизиите, защо ли спряха веселата част от програмите си, както се правеше преди, когато чакаха няколко пъти да почине другарят Леонид Брежнев, после Андропов, после Черненко, та скоро след тях си отиде СССР? Да не би да им наливат от нашите пари на данъкоплатци, независимо дали това става под масата, зад щанда или под други форми на соцтърговия, към която се върнахме, сякаш е 1984 г.? Ако е така, трябва да знаят, че ще им приседнат.


Човечеството е взело от историята пламъка, не пепелта...Ще кажете, ама е имало акъл!


Не е време за калинки, нито за мисирки!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.03.2020 15:51

    КЪДЕ по коя телевизия,можем да чуем,видим и други новини без тези за ВИРУСА?! А,след ВИРУСА .........????!!!Какво става с ДАВНОСТТА,ТЯ тече ли или е замръзена????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и