Свързани новини

19.03.2020 15:00

МВР предупреди двама лекари да мълчат, че нямат маски

Видян 1245 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама лекари от Пловдив са били привикани от прокуратурата и МВР, след като обявиха в отворено писмо, че болницата, в която работят, няма лични предпазни средства за персонала, съобщава Медиапул.


 Кардиолозите Цветан Деведжиев и Румен Стоилов от болница Св. Мина са накарани да подпишат предупредителен протокол, че повече няма да говорят пред медии. От прокуратурата не отговарят дали срещу двамата медици има образувано дело. Според 24часа Пловдив такова има и то е за разгласяване на невярна информация чрез средствата за масово осведомяване.


Миналия петък двамата лекари изпратиха отворено писмо до редица медии. В него разказаха, че две болници в Пловдив са напълно неподготвени – липсват маски, ръкавици и калцуни, дори и инструкции как се работи с новия вирус.


"С голи ръце стоим, но се борим, уви, с камъни и дърве в 21 век с новата реалност и нов вирус", написаха медиците. В писмото си те се обърнаха и към областния управител на Пловдив Дани Каназирева.


"Г-жо Каназирева, дано не ви се наложи да бъдете приета при нас със съмнения за корона вирус при сегашната ни ситуация и защо не минете да видите каква е болницата, която с лека ръка определяте за база за приемане на болни при запълване на Инфекциозна клиника. Уважаеми щаб за борба с вируса- не мислете, че всичко е в ред в системата и че извънредното ви положение е раздвижило статуквото. Пише ви лекар с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, ако има резервна, а още няма пристигнала", написаха те.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.03.2020 15:14

    Кардиолозите Цветан Деведжиев и Румен Стоилов от болница Св. Мина са накарани да подпишат предупредителен протокол, че повече няма да говорят пред медии.Tъй ами, взели да разправят разни истини и да развалят ореола на Батмана.Трябва само да вличаят чичо от село Б.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се