Свързани новини

19.03.2020 10:36

8000 маски тръгват към общопрактикуващите лекари: Дончев

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„От днес започва производството на защитни костюми в още две фабрики у нас. Днес ще бъдат осигурени и маски за всички общопракткуващи лекари. Общо 8 000 броя ще бъдат доставени“,  заяви на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.


“От днес в още две фабрики в България стартира производството на защитни костюми. С темп не по-малък, говоря за днес, по 200 костюма на ден“, каза още Дончев, предаде БНР.

Създаденият логистичен център, който трябва да управлява доставките, е заработил.

Създадена е организация за доставка на защитни облекла, маски и други защитни средства, както произведени в България, така и внос.

Според математическите модели, разработени от учените, мерките, предприети за ограничаване на вируса, вече дават резултат и ако карантината се спазва, до две седмици може да има забавяне на ръста на заболелите, а да два-три месеца епидемията може да бъде овладяна.


“Нека най-напред да кажа какво сме разпределили от тук. Високоспециализирани маски за лекари, които работят в болници с пациенти с коронавирус – 38 хил. броя, те са разпределени чрез 28-те. РЗИ-та. Еднократни маски – 79 хил. броя, от които 47 хил. за болници и центрове за спешна медицинска помощ. 32 хил. за държавни институции, които работят с граждани, предимно на граничните пунктове. Защитни костюми за многократна употреба: 100 костюма за лечебни заведения, вече са в заведенията. Всеки един такъв костюм е произведен в България и може до 50 пъти да бъде изпиран, отговаря на 50 за еднократна употреба, днес ще разпределим още 300  такива“, поясни директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Никола Николов и допълни:

“Еднократни защитни костюми – 10 хил. и 50 броя, предпазни очила – 78 хил. и 500 броя. На граничните пунктове вече са инсталирани камери за наблюдение на пътниците по сухопътните и въздушни граници“, посочи още той.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион