Свързани новини

18.03.2020 20:13

Новият закон наказва хората и им прехвърля отговорности, а правителството не поема никакви: Нинова

Видян 2775 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние сме отговорни и виждаме колко е голяма опасността за българите, за икономиката, за социалната и здравната система. В такива моменти проявяваме разум и няма нужда от самоцелно опозиционно поведение. Предложението на Министерския съвет беше за безсрочно извънредно положение, което за нас не беше приемливо – искахме да има срок, а ако трябва след това – да се удължава. Управляващите приеха предложението ни за един месец. Освен това, на Министерския съвет се даваха правомощия, без да бъдат ограничени така, както трябва по Конституция. Нашето предложение беше да ги ограничим съгласно чл. 57, ал. 3 от Конституцията – да не се нарушават онези конституционни права, които са гарантирани на всеки, дори във военно и извънредно положение. Приеха и това наше предложение и така вече решението придоби много плътен и добър вид и го подкрепихме“. Така коментира решението за извънредно положение на Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.


„Предложихме няколко конкретни неща – първото, което е прието, е да спрат да текат сроковете по дела. Докато тече извънредното положение, частните събедни изпълнители да не могат да отиват да описват имот, да запорират имущество, заплата и т.н. Предложихме това, защото много хора са затруднени с финансите – предприятия спират работа, а те отиват в неплатен отпуск. Второто наше предложение е за замразяване на битовите плащания – ток, вода, парно. Предложихме за срока на извънредното положение и един месец след това да бъдат замразени, но това не означава, че тези плащания се опрощават. Те се отлагат за времето, през което ще се успокои обстановката, хората ще тръгнат на работа и ще имат средства. Ние искаме през този период на да не им се начисляват лихви – поне с това да не ги обременяваме в този труден момент. Тази мярка работи добре и в Италия, и в Германия, в много европейски държави я приеха. Не разбирам защо според управляващите това е популизъм“, каза още Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.03.2020 20:38

    #COVID19: Извънредно положение: последствия за икономиката Пламен Пасков https://www.youtube.com/watch?v=o_nsKVd-Wg8 Пламен Пасков: Имат думата вирусолозите и здравият разум. COVID19 3. 39,390 views https://www.youtube.com/watch?v=sg4gyFAAIjg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв