Свързани новини

18.03.2020 13:13

Частни болници нарушават Извънредното положение, не помагат за епидемията, освен на олигарси: къде е генералът на щаба да им се скара

Видян 3750 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Вчерашната изцепка на Домусчиев да си лекува пневмонията от Covid-19 в частната болница, вместо в задължителните според щаба медицински бази, доведе до две неща:
1. Днес Нова ТВ даде половин час време на главния прокурор ????;
2. Медиците от поставения под карантина блок на Софиямед се преквалифицираха в доставчици на храна за изолираните си пациенти. Разбира се, всички хранителни заведения в болницата са затворени, кетъринг няма, свижданията са забранени.
Само в онкологогичното отделение лежат 30 души. Медиците имат избор - да проверят ефекта на лечебния глад върху онкоболни или да измислят начин да им купят храна. Изобретателни са, ще се справят!
Имам много въпроси, но ще задам само два:
1. Какви ще бъдат санкциите, които главният прокурор ща наложи на собственика на Нова ТВ за нарушаване на наредбата за Извънредното положение?
2. Защо карантината на Софиямед е САМО 48 часа(б.р. категоричната и важаща за абсолютно всички разпоредба е 14 дни). Що за срок е това, кого и от какво пазят с тази мярка?

Припомням, че лекомислието на Домусчиев отмени всички планови дейности в болницата, стотици пациенти няма да проведат лечения, които в някои случаи са животоспасяващи“, написа пиарът Весислава Танчева.
Разкритото от Биволъ посещение на Домусчиев (той после си призна) в неуказана от щаба по коронавируса болница – такива за неговата възрастова категория са Военна и Пирогов, поставя няколко изключително важни въпроса.
1.    Защо частните болници стоят встрани от борбата с епидемията, докато най-упорито източват НЗОК, поемайки финансирането по клинични пътеки и препращайки веднага след това болните към държавните.
2.    В случая е задължително болният моментално и без задържане да бъде препратен към Пирогов, ВМА и Александровска – никъде другаде не е позволено? Отделно, че не е ясно кого и доколко приемат в подопечната на шефа на Щаба Военна болница и пазят ли се само за ВИП контингент? Но това е друга тема!
3.    Как ще бъде санкционирано нарушението на болницата и на олигарха? Или за тях важат различни правила, но на работещите в „павилиончета“ и „салончета“ и на всички, които се разхождат на открито се размахва пръст от екрана и се предлага да се правят даже арести?
4.    Как изобщо и срещу какво се издават лицензи на болници без инфекциознини отделения от министъра на здравеопазването, който през последните две години и ударно закрива инфекциозни отделения, където ги има?
Темата ще има продължение в утрешния брой – скандално разкритите как частна болница „стиска“ 6-те си аспиратора, които според шефа на националния щаб „нямаме“.


Снимка: Биволь



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.03.2020 21:00

    Крият информация и дезинформират населението като всяват страх и паника, а искат да затварят хора, които изнасят истината на яве. За капак и генералските униформи та съвсем да прилича на военно положение...твърде гнило и цинично

  • 002 Anonimen 19.03.2020 17:53

    Защо Софиямед мълчи за това, че Домусчиев е бил настанен във ВИП отделението на Софиямед, където по това време е имало и други пациенти? Те тествани ли са за коронавирус?

  • 001 Anonimen 18.03.2020 22:35

    Кой от управляващите ще понесе отговорност за източването на Здравната каса от частните болници?! Защо бедните българи финансират милионерите собственици на тези болници?! Пореден абсурд и цинизъм

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.