Свързани новини

18.03.2020 12:46

Кирилов: Извънредният закон не е против Конституцията

Видян 988 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма член или алинея в законопроектът за мерки в извънредно положение, които да са противоконституционни, увери правосъдният министър Данаил Кирилов от трибуната в НС, предаде 24 часа.



Новият закон обаче частично да бъде ограничено свободното предвижване като се затворят границите за командировни и обучения в чужбина. „Имаме дипломатически служители, които няма как да не извършват работата си в чужбина“, каза министър Кирилов. Законът ще засегне и шофьорите на тирове, които доставят стоки в цяла Европа. Затова ще бъдат направени уточнения по тази точка от закона, обеща министър Кирилов.


В историческия преглед извънредно положение не е имало в последните 70 г., а моментите в които е имало са засягани законите за мораториум, тоест за ограничаване на срокове, обясни Кирилов.


„Сега управляващите са предложили това да бъдат процесуалните срокове. Съдилищата са затворени. Член четвърти е изцяло за охрана на правата на евентуално засегнатите лица, това са длъжниците, на тях няма да има бъдат принудително събирани дълговете от техните сметки“, каза още правосъдният министър и се обърна към левицата с желание да помогнат законът да стане „по-кратък“ между двете четения.


„Г-жо Нинова, аз ползвам маска от държавния резерва в частта, която е спешна необходимост за министесртвото на правосъдието“, каза той на лидерката на опозицията и показа своята маска, която бе прибрал в джоба на сакото си.


„100 хил тона спирт бяха деблокирани в държавния резерв, има още поне 4 пъти по толкова неразблокирани. Информацията за държавния резерв е секретна и дори да подадете молба да ви бъде изнесена, вие няма как да я съобщите“, добави той в обръщението си към Корнелия Нинова.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак