Свързани новини

18.03.2020 12:45

Петкова: Болниците трябва да имат два източника на ел. захранване

Видян 863 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Болниците трябва да имат два източника на захранване. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дебата по Закона за мерките за извънредното положение, предаде Фокус.


„Бих искала да внеса яснота по няколко теми, касаещи сектор „Енерегетика" и мерките, които са намерили отражения в предложения законопроект. Не е нужно да се убеждаваме едни други колко е важна ролята на енергийния сектор в нормалния ни живот. Да не говорим в извънредна ситуация, в която се намираме. Два са основните приоритета, които стоят пред нас в сектор „Енергетика". Първият е да опазим живота и здравето на хората. Хората, които работят в системата, хората, които се ползват от услугите на енергийната система", заяви още Петкова.


Тя посочи, че друга важна цел е да се гарантира сигурността и непрекъсваемостта на снабдяването с ел. енергия и природен газ, за да може да продължи нормалното функциониране на държавата. „По отношение на бележката, която беше направена, свързана с това, че и към настоящия момент всички потребители трябва да правят подобни проверки на своите източници на захранване. Искам да внеса следното пояснение. Съществува наредба, която урежда тези отношения. В тази наредба са посочени четири категории потребители, които имат различно значение и място във функционирането на държавата. Има една нулева категория потребители, които включват такива учреждения, такива заведения, които на практика са пряко свързани с живота и здравето на хората и националната сигурност. Именно тази категория ние сме извели и предложили да намерят място в този законопроект като приоритетни и пряко свързани с живота и здравето на хората и националната ни сигурност. Това на първо място са болниците", допълни още министърът.


Министърът уточни, че целта е да се накарат собствениците на уредби в болнични заведения, държавни институции, телекомуникационни оператори да направят такава проверка, която да гарантира непрекъсваемост на процеса по доставка на ел. енергия. „Това е основната причина, поради която тази категория потребители са изведени на специално място в закона", уточни още министърът.


„По отношение на това, което г-жа Нинова отбеляза в своето изложение, че мерките, които договорихме с електроразпределителните дружества и с председателя на КЕВР не са намерили място в предложения законопроект - той беше внесен на 17.54 часа на 16 март, нашите предложения в рамките на вчерашния ден продължихме да работим и те ще намерят място. Всички ние в тази ситуация наистина трябва да бягаме от популизма, но да се грижим за това българските граждани да се чувстват сигурни и спокойни в тази ситуация. Правителството прави всичко необходимо това да бъде факт. Цялата държава е мобилизирала своя ресурс", допълни още Теменужка Петкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни