Свързани новини

18.03.2020 12:01

Дариткова: Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настоявам да отпадне текстът за наказанията за българските медици. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова по време на обсъждането на Закона за мерките за извънредното положение, предаде Фокус.

„Намираме се в необичайна извънредна ситуация, която е такава не само от гледна точка на епидемиологичната обстановка и предизвикателствата пред държавата. Тя е необичайна от гледна точка, които трябва да предприемем като законодатели. Съобразявайки се с тази необичайна ситуация днес трябва да бъдем особено отговорни, конструктивни и солидарни. В най-новата ни история за пръв път имаме обявено извънредно положение", каза още д-р Дариткова.

По думите ѝ тук никой не е изказал несъгласие за гаранции за изпълнение на мерките за справяне с кризата. "Предлагам солидарно, отговорно днес да подкрепим този законопроект на първо четене, да определим един максимално кратък срок до 18.00 часа днес за предложения между първо и второ четене", допълни още д-р Дариткова. Според нея трябва да се даде рамката. По думите ѝ няма как в законопроекта да бъдат разписани всички хипотези.

„Искам да изтъкна и един конкретен текст, който настоявам да отпадне - Това е промяната в чл. 141 от Наказателния кодекс. В този момент категорично трябва да разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици. Смятам, че всички единодушно и солидарно тук ще гласуваме за това този текст да отпадне", каза още д-р Дариткова. Тя призова всички да бъдат конструктивни, отговорни и дисциплинарани. "Наистина да се справим със законодателната инициатива и със законодателната рамка, която да даде възможност България да се справи с предизвикателството на епидемията", допълни още председателят на ПГна ГЕРБ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата