Свързани новини

18.03.2020 12:31

СЗО преувеличава прогнози за пандемии в полза на фармакомпании: Съветът на Европа

Видян 6792 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Световната здравна организация и други органи в областта на общественото здравеопазване са „изгубили” доверието на обществеността, като преувеличават опасностите от пандемия по време на свинския грип според доклад на Съвета на Европа.

Докладът на депутата лейбърист Пол Флин, заместник-председател на здравната комисия на съвета тогава, посочва, че загубата на доверие може да застраши животи.

"Този спад на доверието може да бъде рискован в бъдеще", се казва в доклада, цитиран от Guardian. "Когато възникне следващата пандемия, много хора може да се усъмнят в пълната достоверност на препоръките, отправени от СЗО и други органи. Те могат да откажат да бъдат ваксинирани и да застрашат здравето и живота си."

Във Великобритания, казва Флин, разминаването между прогнозата за броя на хората, които ще умрат от грип, и реалността е драстична.

 "В Обединеното кралство Министерството на здравеопазването първоначално обяви, че трябва да се очакват около 65 000 смъртни случая(б.р. днес прогнозират 60% от населението да мине, 94% неусетно през коронавирус). Междувременно до началото на 2010 г. тази оценка беше намалена до само 1000. До януари 2010 г. по-малко от 5000 души са били регистрирани като болни и са били отбелязани около 360 смъртни случая “, сочи докладът. Преувеличението е "само" 200 пъти!

Той обвинява СЗО в липса на прозрачност. Някои членове на неговите консултативни групи са грипни експерти, които също са получили финансиране, особено за научноизследователски проекти, от фармацевтични компании, които правят лекарства и ваксини срещу грип.

"Неутралитетът на техните съвети може да бъде оспорен...


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.03.2020 20:39

    #COVID19: Извънредно положение: последствия за икономиката Пламен Пасков https://www.youtube.com/watch?v=o_nsKVd-Wg8 Пламен Пасков: Имат думата вирусолозите и здравият разум. COVID19 3. 39,390 views https://www.youtube.com/watch?v=sg4gyFAAIjg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни