Свързани новини

17.03.2020 15:51

Захариева: Работим в спешен порядък, не пътувайте

Видян 1074 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Една от основните задаши пред Външно министерство, освен да следи ситуацията по границите, е да подпомага сънародниците ни зад граница. Искам да ги призова да не пътуват. Въпреки призивите, много от тях не спират да пътуват, като не попадат в графата неотложен случай", обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева.


Тя даде съвместен брифинг с министъра на транспорта Росен Желязков относно мерките, които двете ведомства взимат в борбата с коронавируса, предаде Нова тв.


"Знаете, че редица държави въведоха ограничения за пътуване. Полагаме неимоверни усилия да приберем редица граждани. От миналата седмица имаме указания към всичките ни задгранични представителства какво е състоянието са всяка държава. На сайта на министерството има таблица, която се актуализира на всеки три часа", поясни Захариева.


"Постоянно оказваме съдействие за придвижване, заедно с министерство на транспорта и МВР. Все още има затруднения и преминаването става бавно. След първоначалната блокада на италианско-словенската граница вече три пъти преминават наши тирове, няма такова забавяне. Ситуацията на границата между Унгария и Австрия - около 30 км е опашката в Австрия .Чух  се с австрийския си колега. Около 21 часа тази вечер колоната ще бъде пропусната. Ще бъде осигурен кортеж за преминаване", увери министърът.


Тя обясни, че посолствата правят всичко възможно всички българи, заминали на почивки, да се приберат у нас.


"Виждате, че ситуацията е динамична. Държавите затварят границите си, това понякога се случва за броени часове. Найй-важното,според мен, е сами да се ограничаваме и да бъдем отговорни. Българската държава не може да гарантира дали друга държава няма да затвори границите си", добави тя и увери, че министерството ще продължи да помага.


 


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.03.2020 16:45

    Откъде измислихте тая простотия "спешен порядък"? От тоталитарните си дядовци-партизани или татковци-комунистически старшини? Повръща ми се от милиционерските ви имитации на загриженост!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец