Свързани новини

17.03.2020 14:03

Сега спасяваме Еврозоната: шефката на ЕЦБанка

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард е готова да направи „всичко необходимо, за да предотврати разпадането на Еврозоната“, заяви самата тя. В рамките на видеоконферентна връзка Лагард е уверила министрите на финансите на страните еврозоната в това, докладва италианският финансов министър Роберто Гуалтиери.


Напомняме, че миналата седмица именно предварителен анонс на Лагард, който обаче не беше подкрепен с реални действия на следващия ден за намаляване на основната лихва, доведе до първия голям срив на европейските борси, който след малък последвал ръст, отново започнаха да се ронят в понеделник.


Междувременно Италия и Испания спряха продажбите на късо на борсите. В Италия пазарните регулатори ще предотвратяват този вид сделки във вторник за 20 акции, включително тази на банки и автопроизводители. Смята се, че за 1 ден италианците, много от които държат спестяванията си в ценни книжа, особено при нулевите лихви по депозитите в банките, са изгубили до 200 млрд. евро. Истината е, че борсата в Милано беше много по-малко засегната като спад от немската и испанската.


Забраната за търговия следва подобно ограничение от петък за 85 акции и първоначално е валидна за 24 часа. Надзорният орган обаче обяви, че мярката може да бъде разширена.


„Испания спря къси продажби за месец в понеделник. Късите продажби се считат за фактор за ускоряване на тенденциите на спад на фондовите борси, тъй като инвеститорите залагат на спада на цената на дадена акция.


Според съвместното комюнике групата на индустриализираните държави от  Г-7, чиито лидери проведоха конферентна, а не лична среща заради коронавируса, планира да направи всичко необходимо за гарантиране на силен глобален отговор чрез засилено сътрудничество и координация на нашите усилия“. Държавите могат „да бъдат принудени да предприемат национални спешни мерки”.


Министрите на финансите на Г-7 ще останат в ежеседмичен контакт. Международни финансови институции като Световната банка и МВФ призовават  Г-7 да окаже подкрепа на най-уязвимите развиващи се страни в борбата срещу епидемията от коронавируса.  Г-7 обаче засега не прие конкретни съвместни инициативи“, пише Инвестор.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева