Свързани новини

17.03.2020 09:56

100 хил. полицаи и жандармеристи ще следят за спазване на мерките във Франция

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При обявената обща карантина във Франция влизат строги ограничителни мерки от обяд, които ще продължат най-малко 15 дни, предаде БНР.


"Всяко нарушение ще се наказва", предупреди президентът Еманюел Макрон. Пълна карантина действа още в Италия, Испания, Австрия, Чехия. Там гражданите могат да излизат само за да отидат на работните си места, на лекар или да пазаруват храна. Задължителна 14-дневна карантина се прилага за пристигащите в Гърция.

От полунощ в Турция са затворени и киносалоните, театрите, кафенетата, плувните басейни и детските увеселителни площадки .
     
Сто хиляди полицаи и жандармеристи ще се грижат за спазване на въведените във Франция ограничения, целящи да се спре разпространението на коронавируса в страната, съобщи на пресконференция френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, цитиран от "Франс прес" и "Ройтерс". Той допълни ,че хората, които се движат навън, трябва да могат да докажат, че имат основателна причина. Нарушителите ще подлежат на глоба до 135 евро.


По-рано, в излъчено по телевизията обръщение, президентът Еманюел Макрон обяви, че днес от обяд се въвеждат строги ограничения на движението, хората трябва да си стоят у дома и могат да излизат само, за да си напазаруват, да ходят на работа, ако не могат да работят от къщи, да отидат на лекар или за кратка тренировка. Той предупреди, че всяко нарушаване на правилата ще се санкционира.


 


Снимка: Архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева