Свързани новини

16.03.2020 17:03

БСП внесе в НС предложението си да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникации

Видян 960 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП внесе в Народното събрание проект на решение, с което настоява да се спре плащането на сметки  за вода, ток и телекомуникации за срока на въведеното извънредно положение в България и един месец след неговата отмяна.  ПГ левицата предлага още да се наложи мораториум върху спирането на подаването на електроенергия, топлоенергия, вода и телекомуникационни услуги за битово потребление при неплащане на дължими сметки.


В мотивите си към проекта левицата изтъква, че поради въведено извънредно положение във връзка с разпространението на коронавируса, продължителният престой на гражданите по домовете им трябва да бъде придружен с гарантирано осигуряване на елементарни битови условия. По мнението на ПГ на „БСП за България“ с тези мерки ще се избегне от една страна струпването пред пунктовете за заплащане на сметки, а от друга - хората няма да се притесняват, че ще бъдат прекъснатите услугите, които  в момента им гарантират минимално спокойствие. БСП изтъква още, че тези действия са необходими, защото много българи ще изгубят доходите си в резултат на наложените рестриктивни мерки.


Левицата  внесе още Законопроект за спиране на срокове по граждански, административни, наказателни и изпълнителни производства по време на обявеното извънредно положение в България. В мотивите си БСП изтъква, че в настоящата ситуация е наложен ограничен достъп до съдебните сгради, поради което е абсолютно необходимо отлагането на множество дела, тъй като обратното би означавало невъзможност на юридически и физически лица да защитят правата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 16.03.2020 19:33

    Мутафчийски ще се явява само за да ни критикува ли и след това ще тича да го изследват, него и Бойко - всеки ден ли ще се изследват?

  • 002 Anonimen 16.03.2020 19:33

    Мутафчийски ще се явява само за да ни критикува ли и след това ще тича да го изследват, него и Бойко - всеки ден ли ще се изследват?

  • 001 Anonimen 16.03.2020 19:30

    взеха парите и сега няма нито за консумативи, нито за лекуване - всички да си се лекуват в къщи, няма компенсации за майките, които трябва да си гледат деца ученици, къде отиват тези пари - милиард и половина, за какво?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!