Свързани новини

16.03.2020 16:13

Община Чепеларе въведе вечерен час

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите и гостите на населените места в община Чепеларе не могат да напускат имотите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете между 22 часа вечерта и 06 сутринта. Мярката влиза в сила незабавно и важи до второ нареждане. Вечерния час е от кампанията по противодействие разпространението на COVID-19.


Изключения са работещите нощна смяна и спешните случаи. „Правим всичко в името на безопасността“, коментира кметът на общината Боран Хаджиев, предаде 24 часа.



Взето е и решение да се освободи в платен отпуск 30% от служителите на общината. Първи в отпуск излизат бременните и тези с малки деца. Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на РУ-Чепеларе. За нарушения се предвиждат санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив.


Поръчани са значителни количества предпазни маски и дезинфектанти, като се очаква те да пристигнат в петък. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотноживеещи хора общинската управа открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е