Свързани новини

16.03.2020 17:56

Короналинията: Само в работно време

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горещата линия за коронавируса работи само в лимитирано работно време от 9 до 17 часа от понеделник до петък. качеството на инфото също е смехотворно, доказват опитали. През останалото време Националната система 112 трябва да поема обажданията с въпроси за коронавируса. За пренасочването заяви лично премиерът Бойко Борисов на извънредно събрание на МС.


На посочения от МЗ  номер 02 807 87 57 може да се получи информация от лекар-епидемиолог, но само в рамките на работен ден по чиновнически стандарти.  След това обаче информацията се от поема системата. 112, където се обаждат освен любопитните за коронавируса „кашлящи” и останалите с реални неотложни случаи. Така например хората с инфаркти или пожари може да не се доредят на време, което да доведе до фатални последици.


МВР също излезе с препоръки към гражданите, в които препоръчва „окупиране” на спешната линия с цел превенция на измамите около коронавируса.  „Винаги проверявайте достоверността на информацията, която може да се окаже заблуждаваща и използвана с цел извършване на престъпление. Сигнализирайте на телефон 112. Не давайте пари на непознати по никакъв повод”, сочи съобщението на ведомството.


Междувременно телефоните на Ситуационния център в Министерството на външните работи "прегряха" от притеснени граждани. Линиите на Външно (+359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56) са претоварени от множество запитвания. „Дори при сигнал „свободно“, ако не се получава отговор, това означава, че линията е заета”, посочват от ведомството на Екатерина Захариева, с което допълнително объркват гражданите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и