Свързани новини

16.03.2020 10:43

Мегаопашки в КАТ, МВР даде гратисен срок за регистрация на газовите уредби заради опашките

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният секретар на МВР е част от Националния щаб на г-н Мутафчийски, но никой от двамата не се сети да не предизвиква хипер опасни в епидемия опашки в КАТ. Собствениците на автомобили, които не са успели навреме да регистрират газовите уредби на колите си, няма да бъдат глобявани до края на май, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


МВР прави този реверанс към шофьорите заради извънредното положение, въведено за ограничаване на епидемията. Очевидци пуснаха в социалните мрежи снимки от огромни опашки през КАТ-София, които по никакъв начин не кореспондират с наложеното извънредно положение в страната и затварянето на търговски обекти.


През февруари КАТ започна масово да глобява шофьори за пропусната регистрация на монтираните газови устройства. Те трябва да бъдат вписани в талона на колата. Глoбaта е в рaзмeр нa 150 лeвa.


Изискването за вписването на газовите уредби е от 2014 година, но до тази година полиция просто не обръщаше внимание на това. След като започна да обръща, гражданите масово се наредиха на опашки, за да спазят закона.


Министър Маринов обясни, че е издал заповед за временно спиране на проверките и санкциите заради мерките срещу коронавируса, които изискват да се избягва скупчване на много хора на едно място.


Издаването на нов талон с вписване на новия вид гoривo, coбcтвeникът нa прeвoзнoтo cрeдcтвo трябвa дa прeдcтaви удocтoвeрeниe зa първoнaчaлнa прoвeркa нa гaзoвaтa урeдбa. Тoзи дoкумeнт ce издaвa oт лицeнзирaни ceрвизи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху