Свързани новини

16.03.2020 10:11

Китай вади ваксина за корона през април, работи заедно със САЩ

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 11 новозаболели от коронавирус имаше в 1,4-милиарден Китай в петък. Това е краят на епидемията, която наложи 48-дневна карантина там.Броят на оздравелите в КНР вече достига 70 000 души при над 3000 смъртни случая. От седмица няма нови летални изходи.


През уикенда стана ясно, че страната ще работи със САЩ, въпреки търговската война, за по-бързото пускане на ваксина срещу вируса. В петък тя обяви, че през април ще бъде готова с антидота. С нея ще може да се прилага при клинични ситуации още напролет, съобщава South China Morning Post. Разработката е съвместна на 8 китайски медицински института.


"Според нашите оценки се надяваме, че през април някои от ваксините ще влязат в клинични изследвания или ще бъдат използвани в спешни ситуации", заяви в Дженг Чжунвей, директор на Центъра за развитие на науката и технологиите на Националната комисия по здравеопазване.


КНР гарантира, че ваксината отговаря на всички "научни и стандартизирани технически изисквания", съобщава The Australian.


В САЩ пък, базираната в Масачузетс компания за биотехнологии Moderna Inc. достави ваксината си до Националния институт по алергия и инфекциозни болести за тестване в края на миналия месец. Първоначалните резултати могат да бъдат публикувани до юли или август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате