Свързани новини

16.03.2020 09:24

Важни въпроси към двама генерали

Видян 10633 пъти | Коментари 12
Гласували 6 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


  •    Защо щабът остави в деня след обявяване на първия заразен 2,3 млн.български пенсионери - най-рисковата група, да се стълпят в пощите за пенсиите си и така да си предадат безброй вируси, вместо да им бъдат раздадени по домовете, ако наистина ген. Мутафчийски е загрижен за тях? Да не казват "няма пари", защото държавата вади 60 млн. лв. да разпространява фалирали вестници - единият и най-близък до властта е мегадлъжник на хазната с 8-цифрена сума! Да не казват и, че пенсионерите са богати и са могли да изчакат!


  • Защо щабът не наложи на правителството единни мерки, вместо точно 7 пъти да се сменят за ден правилата за ресторантите и другите заведения, включително "павилиончето за банички", и 4 за фризьорите? Вината е на кабинета, както и фактът, че България е единствената държава в ЕС без реални и предварителни компенсации за засегнатия бизнес! Понеже щабът заседава заедно с кабинета - нека на него да се кара, не на хората, които едва свързват двата края и няма да могат в края на месеца да платят данъците, от които се плащат заплатите на ген.Мутфачийски, членовете на щаба - всичките държавни храненици, на премиера и министрите и на всички, които днес поучават другите. Неуважението към хляба на стотици хиляди хора - само в София и само в заведения работят над 50 000, е белег за отвратително самозабравяне! Народът е каза: От всички най-голям е хлябът. Не: "Кажи му "аго" да му стане драго."



  • Защо не беше ясно казано на хората да не се разхождат навън - в Италия изрично въведоха разходки по 1, вместо да им вменяват вина?


  • Защо, след като сами създават паника с думите си, "отговорните" се учудват от струпването на хората в големите магазини и презапасяването?


  • Защо щабът не включи ПОНЕ ЕДИН специалист по вирусология, а най-близкото до тази професия е лекар по гъбичките, който преди месец и половина ни убеждаваше, че короната няма да дойде у нас "с цялата си отговорност", както самият шеф на щаба ген.Мутафчийски преди 2 седмици твърдеше, че Covid19 e по-малко опасен от сезонния Грип Б?


  • Защо се налага да се изговарят с цел паника откровени неистини ("няма апарати", при положение, че в София има, както лично кметът увери 19 минути във вторник, а правителството, ако не е осигурило за страната и държавните болници трябва да отговаря), вместо да се вземат елементарни мерки - все пак щабът де юре работи повече от 3 седмици и беше редно да организира от първия час ударно производство на недостигащата екипировка, за раздаването й на личните лекари, които премиерът прати директно на челната позиция в борбата с вируса, да пресече спекулата с цените на маски, ръкавици, медикаменти? Той това работи, не проповеди! И по повод речите: коронавирусът не е "най-агресивната заплаха в историята", а говоренето по този начин е по-вредно за народното здраве от всяка болест. Първо, защото НЕ Е ВЯРНО - минали са чуми, туберколози, тифове, войни - последната разрушава София и убива над 50 000 българи, а това е поредният вирус. Второ и по-важно, при най-рискова група Третата възраст може да предизвика удари, които да се окажат наистина фатални. Трето, НИКОЙ ГЕНЕРАЛ НЕ ОБЕЗКУРАЖАВА, ДОРИ ДА Е ВИДИМО ОТЧАЯН ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НЕУМЕНИЕ, НЕ ИЗПАДА В ОТЧАЯНИЕ И НЕ ГО ПРЕДАВА НА ХОРАТА СИ. Всъщност, запазването на духа е длъжност на всеки, особено мъж, генерал и то шеф на национален щаб, който при това има абревиатура НОЩ.
    Генерал Мутафчийски, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ ПЪРВО ШЕФ И ГЕНЕРАЛ, НИТО ПРОФЕСОР. НИТО ТВ ЗВЕЗДА. ПЪРВО СТЕ ЛЕКАР!


    Изобщо, КОРАБ С ДВАМА ГЕНЕРАЛИ ЗА КАПИТАНИ, КОИТО ВЗЕМАТ ПРОТИВОРЕЧИВИ РЕШЕНИЯ (ОТВОРИ - ЗАТВОРИ) И ОПРАВДАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НЕСПОЛУКИ КАТО СЕ КАРАТ НА ХОРАТА, А ТАКЪВ Е КОРАБЪТ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА, трудно ще върви напред.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 16.03.2020 15:22

    „А колко от нас разбраха,че ...нашите съюзници ни понапръскаха обилно с clostridium difficile, особено токсичен щам? Ще разберат ..като направят рак на дебелото черво.

  • 006 Костадинов Константин 16.03.2020 14:52

    Мога да продължа с въпросите, но няма смисъл. Нас ни управляват престъпници, за които ситуацията с коронавируса се явява златна възможност да измият образа си и да влязат в ролята на спасители. Забравихте ли вноса на боклук, който продължава и в момента, източването на язовирите, което върви и в момента, разпродадените на безценица природни ресурси, които се разграбват и в момента, разследването на министър-председателя за пране на пари в Испания, което върви и в момента, арестуваните досега десетки престъпни функционери на правителственото мнозинство и още стотици други неща?

  • 005 Константин Костадинов 16.03.2020 14:48

    Много скоро масовата психоза около т.нар. епидемия, насаждана от медиите, ще отмине, и тогава ще се наложи да се отговаря на следните въпроси: 1. Кой ограби и разпродаде на безценица военния Държавен резерв? 2. Защо няма достатъчно болници и легла в тях? 3. Защо първият случай на заразен у нас беше на следващия ден, след като стана ясно, че Световната банка ще отпусне 51 млрд долара за преодоляване на кризата от коронавируса? 4. Кой ще контролира харченето на първите отпуснати вече 812 млн евро за България? 5. Как ще сме сигурни, че и те няма да бъдат откраднати като всяко нещо, до което се докоснат крадливите пръсти на управляващото правителство на ГЕРБ и ВМРО – бюджет, еврофондове, пенсионни фондове, държавен резерв и т.н. 6. Кой ще понесе отговорността за зверската паника, насадена от управляващите и техните медии? 7. Кой ще компенсира предприемачите и работниците за загубите им?

  • 004 Anonimen 16.03.2020 14:37

    Държавният резерв разпродал преди месец на безценица животоспасяваща апаратура https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-darjavniiat-rezerv-razprodal-predi-mesets-beztsenitsa-jivotospasiavashta-dnes-aparatura.html

  • 003 Desislava Prodanova 16.03.2020 14:35

    „А колко от нас разбраха, че миналия ден във военната база в Безмер са кацнали 8 тежкотоварни военни самолети на НАТО? При условие, че САЩ затвориха границите си за европейци. Значи е забранено ние да посещаваме страната им, но не е проблем американски военни да пристигат в България? На това казвам “братска любов”. Обичат ни американците и това е. Сиреч – коронавируса няма да сломи любовта им към нас.“

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни