Свързани новини

16.03.2020 09:24

Важни въпроси към двама генерали

Видян 10388 пъти | Коментари 12
Гласували 6 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


  •    Защо щабът остави в деня след обявяване на първия заразен 2,3 млн.български пенсионери - най-рисковата група, да се стълпят в пощите за пенсиите си и така да си предадат безброй вируси, вместо да им бъдат раздадени по домовете, ако наистина ген. Мутафчийски е загрижен за тях? Да не казват "няма пари", защото държавата вади 60 млн. лв. да разпространява фалирали вестници - единият и най-близък до властта е мегадлъжник на хазната с 8-цифрена сума! Да не казват и, че пенсионерите са богати и са могли да изчакат!


  • Защо щабът не наложи на правителството единни мерки, вместо точно 7 пъти да се сменят за ден правилата за ресторантите и другите заведения, включително "павилиончето за банички", и 4 за фризьорите? Вината е на кабинета, както и фактът, че България е единствената държава в ЕС без реални и предварителни компенсации за засегнатия бизнес! Понеже щабът заседава заедно с кабинета - нека на него да се кара, не на хората, които едва свързват двата края и няма да могат в края на месеца да платят данъците, от които се плащат заплатите на ген.Мутфачийски, членовете на щаба - всичките държавни храненици, на премиера и министрите и на всички, които днес поучават другите. Неуважението към хляба на стотици хиляди хора - само в София и само в заведения работят над 50 000, е белег за отвратително самозабравяне! Народът е каза: От всички най-голям е хлябът. Не: "Кажи му "аго" да му стане драго."



  • Защо не беше ясно казано на хората да не се разхождат навън - в Италия изрично въведоха разходки по 1, вместо да им вменяват вина?


  • Защо, след като сами създават паника с думите си, "отговорните" се учудват от струпването на хората в големите магазини и презапасяването?


  • Защо щабът не включи ПОНЕ ЕДИН специалист по вирусология, а най-близкото до тази професия е лекар по гъбичките, който преди месец и половина ни убеждаваше, че короната няма да дойде у нас "с цялата си отговорност", както самият шеф на щаба ген.Мутафчийски преди 2 седмици твърдеше, че Covid19 e по-малко опасен от сезонния Грип Б?


  • Защо се налага да се изговарят с цел паника откровени неистини ("няма апарати", при положение, че в София има, както лично кметът увери 19 минути във вторник, а правителството, ако не е осигурило за страната и държавните болници трябва да отговаря), вместо да се вземат елементарни мерки - все пак щабът де юре работи повече от 3 седмици и беше редно да организира от първия час ударно производство на недостигащата екипировка, за раздаването й на личните лекари, които премиерът прати директно на челната позиция в борбата с вируса, да пресече спекулата с цените на маски, ръкавици, медикаменти? Той това работи, не проповеди! И по повод речите: коронавирусът не е "най-агресивната заплаха в историята", а говоренето по този начин е по-вредно за народното здраве от всяка болест. Първо, защото НЕ Е ВЯРНО - минали са чуми, туберколози, тифове, войни - последната разрушава София и убива над 50 000 българи, а това е поредният вирус. Второ и по-важно, при най-рискова група Третата възраст може да предизвика удари, които да се окажат наистина фатални. Трето, НИКОЙ ГЕНЕРАЛ НЕ ОБЕЗКУРАЖАВА, ДОРИ ДА Е ВИДИМО ОТЧАЯН ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НЕУМЕНИЕ, НЕ ИЗПАДА В ОТЧАЯНИЕ И НЕ ГО ПРЕДАВА НА ХОРАТА СИ. Всъщност, запазването на духа е длъжност на всеки, особено мъж, генерал и то шеф на национален щаб, който при това има абревиатура НОЩ.
    Генерал Мутафчийски, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ ПЪРВО ШЕФ И ГЕНЕРАЛ, НИТО ПРОФЕСОР. НИТО ТВ ЗВЕЗДА. ПЪРВО СТЕ ЛЕКАР!


    Изобщо, КОРАБ С ДВАМА ГЕНЕРАЛИ ЗА КАПИТАНИ, КОИТО ВЗЕМАТ ПРОТИВОРЕЧИВИ РЕШЕНИЯ (ОТВОРИ - ЗАТВОРИ) И ОПРАВДАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НЕСПОЛУКИ КАТО СЕ КАРАТ НА ХОРАТА, А ТАКЪВ Е КОРАБЪТ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА, трудно ще върви напред.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.03.2020 12:01

    Защо все още "депутатите" ни не са СЪКРАТЕНИ поне на ПРЕЗ СТОЛ????

  • 001 Anonimen 16.03.2020 09:45

    В тази критична ситуация депутати и министри да не си увеличават заплатите от 1 април, защото и без това са абсурдно високи за некадърността, корупцията и непрекъснато крадене за сметка на обикновените хора, които мизерно съществуват

Виж всички
напред
03|03
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а